"SNS hoće silom da uzme vlast u KG"

Odbornici kragujevačke skupštine traže zvaničan stav nadležnih organa povodom sukoba gradske uprave s delom policije u tom gradu, kao i da se taj problem reši.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

17:46

Default images

To je, pored ostalog navedeno u Zaključku gradskog veća, koji je usvojen glasovima 44 odbornika od 87, posle gotovo dvočasovne rasprave u kojoj su odbornici SNS bili protiv. Odbornici iz DS i koalicije PUPS-SPS-JS nisu ni prisustvovali raspravi.

Odbornici koalicije PUPS-SPS-JS su izašli iz skupštinske sale čim je rasprava počela, a sednicu su napustile i kragujevačke demokrate, pošto su izneli kritički stav o tom dokumentu.

U raspravi o Zaključku, odbornici SNS istakli su "da se tim dokumentom urušava pravni poredak Srbije, da lokalna samouprava krši Ustav i Zakon".

Predstavnici vladajuće koalicije su to odbacili, rekavši "da tim dokumentom traže da država preduzme nešto, jer gradška uprava i gradska preduzeća ne mogu normalno da funkcionišu zato što su pod stalnim pritiskom policije".

Gradonačelnik Kragujevca i lider stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović je optužio gradski odbor SNS u tom gradu "da pokušava nasilno da preuzme vlast u Kragujevcu", što su naprednjaci odbacili, podsetivši da su odbili njegov poziv da budu deo vlasti, na sastanku sredinom septembra prošle godine.

Stevanović je rekao i da je "tužilaštvo poslušničko, da policija bez osnova hapsi funkcionere Zajedno za Šumadiju i bije maloletnike po Kragujevcu, a da SNS Kragujevca podržavajući policiju, podržava batinjanje Kragujevčana".

Predsednik kragujevačkih naprednjaka Radomir Nikolić je rekao "da Stevanović vodi sukob sa policijom i da šest meseci pokušava da uvuče SNS, njega lično, kao i Aleksandra Vučića".

'Hoćete da kažete da Vučić kontroliše tužioce, policajce, sudije, sve one koje je postavljala različita vlast u proteklih 20 godina? Pre će biti da ih je pustio da rade svoj posao", rekao je Nikolić.

On je podsetio Stevanovića "da mu je na sastanku u septembru, na kojem nisu bili sami, nudio da bude deo vlasti".

"Na tom sastanku rekli ste mi da u svojim redovima nemate nijednog pravog čoveka i da od mene hoćete da učinite svog naslednika i da me naučite svemu što znate, a ja sam vam tada rekao i sada vam kažem nemam ambicija da budem gradonačelnik Kragujevca", rekao je Nikolić.

Prvi čovek kragujevačkih naprednjaka rekao je Stevanoviću i "da je na putu da ode ukaljan u neku vrstu političke penzije ovim što se sada dešava u gradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: