Sreda, 19.11.2008.

18:55

Protest veterana u Prokuplju

Nekoliko stotina ratnih veterana je u Prokuplju zatražilo oslobađanje dvojice policijaca koji služe dugogodišnje kazne zatvora zbog ratnog zločina na Kosovu.

Izvor: FoNet

Default images

Bivši rezervisti najpre su održali miting u centru grada na kome su najavili da će podneti zahtev predsedniku Srbije da donese akt o pomilovanju za dvojicu pripadnika policije koje Međunarodni sud u Prištini 2000. godine osudio na višegodišnje kazne zatvora zbog dela ratnog zločina koji su počinili u selu Račak na Kosovu 1999. godine.

Demonstranti traže pomilovanje za Zorana Stanojevića osuđenog na 15 godina zatvora i Sašu Arsića na 13,5 godina, koji kaznu zatvora izdržavaju u Okružnom zatvoru u Prokuplju.

Posle mitinga, demonstranti su se uputili ka Okružnom zatvoru u Prokuplju, ispred koga su ponovo zatražili oslobađanje Stanojevića i Arsića, za koje tvrde da su nepravedno osuđeni.

Demonstracije su zaveršene bez incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: