Sreda, 29.06.2022.

18:50

"Nećemo stati – započinjemo oslobođenje"

Ruske snage bacaju mine po celom istočnom gradu Lisičansku, rekao je za Si-En-En guverner Luganske oblasti.

Izvor: index.hr

Tanjug/AP Photo/Oleksandr Ratushniak, File

Hajdaj kaže da su mine koje Rusi rasipaju "izuzetno opasne", dodajući da "svako dete ili civil koji ode po humanitarnu pomoć može da ih nagazi i umre ili izgubi ud".

Guverner navodi da je grad pod "konstantnim" bombardovanjem, pa dodaje da je grad napustilo oko 15.000 civila. Ali on tvrdi da je i dalje moguće da će ukrajinske snage "poraze neprijatelja". "Moguće je da će Rusi tokom napada na Lisičansk izgubiti toliko opreme i ljudi da više neće moći da vode ofanzivne operacije, a mi ćemo u međuvremenu dobiti oružje sa Zapada da porazimo neprijatelja“, rekao je Hajdai.

"I nećemo stati, već ćemo početi sa oslobođenjem", dodao je guverner, jedinog preostalog velikog grada u Luganskoj oblasti koji je i dalje pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: