Đukanović: Neću vladati iz senke

Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio navode da se sa funkcija povlači zbog pritiska međunarodne zajednice.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 06.10.2006.

11:18

Default images

"Svojom voljom sam se opredelio da napustim državnu funkciju i da svoj budući politički angažman vežem za rad u partiji", rekao je Đukanović posle sednice Glavnog odbora DPS-a. On je rekao da neće pokušavati da i dalje vlada iz senke i da će se u narednom periodu posvetiti biznisu u Crnoj Gori.

"Ako to neko već može da vlada iz prvog, zašto bi to da radio iz drugog plana", zapitao je Đukanović.

Govoreći o razlozima svoje odluke da u narednom periodu ne bude na državnim funkcijama, Đukanović je kazao da su oni državne, partijske i lične prirode.

"Mislimo da je ovo trenutak da neki novi ljudi, sa nekom novom energijom, treba da odmah prionu na nove poslove i da iskoristimo svaki novi dan kako bismo što kvalitetnije obezbedili ostvarivanje onoga što su strateški interesi Crne Gore", rekao je on.

DPS i poštovanje države

Demokratska partija socijalista neće podržati kandidate opozicije za potpredsednika parlamenta iz redova onih poslanika koji nisu ustali prilikom intoniranja državne himne na konstititutivnoj sednici skupštine.

Funkcioner DPS-a Miodrag Vuković izjavio je da ta stranka neće za potpredsednika parlamenta podržati nekog od polanika, koji "ne poštuje svoju državu".

Takav stav ranije je saopštila i manja članica vladajuće koalicije - Socijaldemokratska patrija.

Prilikom intoniranja državne himne u parlamentu nisu ustali poslanici Srpske liste, Socijalističke narodne stranke, Narodne stranke i Demokratske srpske stranke.

Srpska lista je za potpredsednika Skupštine predložila potpredsednika Srpske narodne stranke Gorana Danilovića, što su podržale i ostale opozicione stranke.

Danilović tada nije bio u skupštinskoj sali, ali je izjavio da ne bi ustajanjem pozdravio intoniranje himne Crne Gore da je bio u sali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: