Nesavesni beogradski taksisti

Kada turisti i drugi posetioci dođu u Beograd vozom ili autobusom, prvo se sretnu sa taksistima.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2006.

19:08

Default images

I to najčešće sa onima koji svoju uslugu naplaćuju po višestruko višoj ceni. Iako su taksi usluge u glavnom gradu niže od većine zemalja u okruženju, činjenica da pojedini vozači naplaćuju vožnju u evrima i ne uključuju taksimetar, ostavlja veoma loš utisak kod svih koji dolaze u prestonicu.

Četvoro mladih ljudi iz Portugala, prvi put su u Beogradu. Prve osobe koje su upoznali po izlasku iz voza, bili su taksisti. Iako su dosad boravili u više zemalja po Evropi, ova četvorka kaže da je u našoj prestonici taksi najskuplji. Prepuni tramvaj bilo je prvo prevozno sredstvo kojim se ova grupa provozala kroz naš grad. Međutim, na problem taksista ne žale se samo stranci.

Taksisti koji uglavnom stoje na autobuskoj stanici, kažu da ima pojedinaca koji kvare ugled njihove profesije. "Ja mislim da to nisu regularni taksisti, to je sa divljih taksi stanica ili sa ćoška, sa ove taksi stanice retko", kaže jedan od njih.

U skupštini grada kažu da treba biti oprezan sa uzimanjem taksi vozila i da svaku nepravilnost treba prijaviti inspekciji. U gradskoj vladi kažu da će uskoro uvesti novi sistem naplate u taksi vozilima, gde će vozači morati da mušteriji daju račun, koji će biti odštampan u vozilu. Takav sistem odavno je uveden u većini zemalja sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: