Utorak, 04.05.2021.

10:12

Počeo haos na srpskim putevima: "Do kuće samo na krovovima automobila" VIDEO

Gužve u saobraćaju na koje su upozorili i iz Puteva Srbije, počele su da se stvaraju na srpskim putevima.

Izvor: B92, Tanjug

Počeo haos na srpskim putevima:
Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija

Jedna takva slika stiže sa Zlatibora, gde kolone prema snimcima i svedočenjima ljudi koji se nalaze u automobilima sežu od Zlatibora, pa sve do Požege.

"Od Bele zemlje do Užica može se sići i po krovovima automobila. Na Zlatiboru ostalo samo drveće", jedan je od komentara.

U komentarima na objavu stoji i da je gužva dodatno izazvana zbog udesa koji se desio na magistralnom putu između Užica i Sevojna.

Slična situacija se očekuje u popodnevnim satima i na ostalim deonicama, posebno kod Preljine. Na autoputu E-75, petlja Trupale-petlja Niš Jug, do 28. maja izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, saopštili su Putevi Srbije.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru Beograd-Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Na autoputu E-763, petlja Takovo - Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1". Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

HE Ðerdap - Kladovo, do 27. maja od 7 do 17 časova radovi na rehabilitaciji puta. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Niška Banja-Crvena Reka, do 26. oktobra obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

Auto-put E-75, petlja „Grdelica“ - petlja „Vladičin Han“, na lokaciji Momin kamen do 1. juna radovi na održavanju. Za saobraćaj zatvorena kolovozna traka Niš - Vranje između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje - Niš.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova, na graničnom prelazu Kelebija zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu je 120 minuta, na Horgošu 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Jutros je na naplatnoj rampi u Preljini kod Čačka saobraćaj funkcionisao uobičajeno, bez gužvi. U Srbiji je ovog jutra saobraćaj bio umerenog intenziteta.

Iz JP Putevi Srbije i Sektora za naplatu putarine, podsećaju da su pojačali rad na svim naplatanim stanicama u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez pauze, saopštio je AMS S.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenjivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na putu.

Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje vozače i na obilaznici oko Čačka u smeru ka Preljini, na Ibarskoj magistrali, na auto-putu E-75, NR Pojate, Mali Požarevac kao i NR Stara Pazova. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije u 05:30 časa, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 90 minuta, Kelebiji 120 minuta.

Kako je ranije najavljeno, na auto-putu Miloš Veliki, danas tokom popodneva i večeri očekuje se povećan intezitet saobraćaja, saopštilo je JP Putevi Srbije, navodeći da preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

12 h

Podeli: