Petak, 23.04.2021.

16:42

"Kosovska vlada troma i kilava"

Poznavaoci prilika na tzv. Kosovu ističu da nova vlada u prvih mesec dana nije pokazala očekivanu dinamiku rada, iako je Kurti najavio korenite promene.

Izvor: Kosovo online

Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Politički analitičar Beljulj Bećaj u izjavi za Kosovo onlajn kaže da je najavljena borba protiv pandemije, odnosno nabavka vakcina koju građani Kosova željno iščekuju, još uvek na nezadovoljavajućem nivou.

“Vlada Kurti 2 je opreznija, ali po pitanju onoga što je suština i urgentnog karaktera pronalaženje vakcina je troma i kilava i ne mislim da je u ofanzivi koja je potrebna u ovoj situaciji”, navodi Bećaj.

On dodaje da je očigledna promena premijera Kurtija, koji je zasigurno naučio lekciju od prošlog puta i da je utvrdio greške koje neće ponoviti u novom mandatu.

“Ide u pravcu konsolidacije, jer bez nje ne može doneti značajne odluke, to je pouka iz Vlade Kurti 1”, ističe Bećaj.

I politički analitičar Driton Tafalari kaže da bi Vlada trebalo više da se usmeri na pandemiju, jer su u kampanji mnogo pričali o tome, a sada kada su došli na vlast, nedovoljno pažnje posvećuju tom pitanju.

“Treba više da se fokusiraju na pandemiju i vakcinaciju, Kosovo je trenutno poslednja zemlja u Evropi po broju vakcinisanog stanovništva i mislim da bi to trebao biti prioritet Vlade”, ističe Tafalari.

Prema njegovom mišljenju, drugi propust nove vlade je kašnjenje upravnog programa.

“Mislim da je to greška, ekipe rade na njemu i pošto je prošlo dosta vremena, očekujem da će barem biti kvalitetan program”, zaključuje Tafalari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: