Postupak protiv učiteljice u Baru jer su đaci crtali trobojku na času FOTO

Osnovna škola "Jugoslavija" u Baru pokrenula je disciplinski postupak protiv učiteljice jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, saznaje CdM.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.01.2020.

10:38

Postupak protiv učiteljice u Baru jer su đaci crtali trobojku na času FOTO
Depositphotos/tampatra@hotmail.com

Fotografija je juče objavljena na Fejsbuku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke.

Da je pokrenut disciplinski postupak protiv učiteljice u izjavi za CdM potvrdila je direktorka škole Biljana Vukmanović.

"Naša škola nije mesto u kojem će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već bezbedno i prijatno mesto za sve đake", rekla je Vukmanovićeva.

Prema njenim rečima, svi zaposleni u nastavi u obavezi su da profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a "u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, kao i da štite decu od svakog oblika nedozvoljenih i neprimerenih pojedinačnih uticaja".

Fotografiju je na društvenim mrežama podelio lider opozicione Prave Crne Gore Marko Milačić uz komentar: "Učiteljice, ne brinite za kaznu, vi držite čas etike vascijelom našem narodu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: