Ponedeljak, 20.03.2017.

23:19

Janković: Srbija u NATO ne može bez referenduma

Predsednički kandidat Saša Janković kaže da konačna odluka o eventualnom članstvu Srbije u NATO-u ne može biti doneta bez provere volje naroda na referendumu.

Izvor: Beta

Janković: Srbija u NATO ne može bez referenduma
Foto: Tanjug, arhiva

Janković je za "Politiku" kazao da "ne boluje" za članstvom Srbije u tom vojnom savezu, ali i da kao predsednik države "neće sebi dozvoliti luksuz" da važne stavove s dalekosežnim posledicama po državu formira na osnovu ličnih simpatija.

"Neću dozvoliti ni neozbiljne, populističke ili militarističke odluke, već ću zahtevati ozbiljne i stručne analize relevantnih državnih i naučnih institucija", kazao je Janković.

Iznoseći stav o Kosovu i Metohiji, on je rekao da se zalaže za Srbiju u kojoj će kvalitet života biti takav da će i Albanci želeti da žive u njoj.

"Kosovo i Metohiju ne vidim kao zgodno opšte mesto na kojem, zapaljivim parolama i išaranim vozovima, korumpirana vlast stiče lažnu patriotsku legitimaciju, nego kao mesto za težak i strpljiv rad odgovornih i ozbiljnih ljudi. Prioriteti tog rada su bezbednost, ljudska prava i kvalitet života pre svega Srba i drugog nealbanskog stanovništva, jer je njihov položaj trenutno najteži u Evropi", rekao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

14 h

Podeli: