AP: "Ne" Kosovu u Unesku – pobeda Rusije

Vest o odluci Uneska da ne primi u članstvo samoproglašenu državu Kosovo agencija AP je prokomentarisala kao pobedu Rusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2015.

14:11

Default images

Generalna konferencija organizacije za očuvanje kulturne baštine nije primila južnu srpsku pokrajinu u punopravno članstvo, za to su glasale 92 države, protiv je bilo 50, uzdržanih 29, a za pristupanje Unesku bilo je potrebno 95 glasova.

Više od 30 minuta od završetka glasanja britanski BBC na svom portalu nije imao vest o odluci Generalne skupštine Uneska, kao ni CNN.

U izveštavanju o glasanju u Unesku se nije proslavila ni agencija Frans pres, koja je kao najvažniju vest prenela da je Kosovo primljeno, da bi ubrzo potom vest bila ispravljena. Sličnu grešku napravila je i agencija Asošiejted pres.

Problem je imala i ruska agencija Tas, tako da je i Raša tudej pod oznakom “hitno“ objavila da je Kosovo postalo članica Uneska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: