Četvrtak, 22.10.2009.

16:32

"Nikada se nismo odrekli principa"

Izvor: B92

Default images

Kada je objavljena vest o dodeli ovog visokog odlikovanja, jedan prijatelj mi je rekao: Ima neko gore na nebu ko dobro vidi ko šta radi, pa prema zaslugama deli priznanja.

Možda je preterano da predsednika Sarkozija poredim sa onim odozgo, a možda se on sa tim da nije adekvatno i ne bi složio.

U svakom slučaju, ako prihvatimo da ovde, na ovom mestu, predstavljam instituciju zvanu B92, onda verujem da je ovo priznanje došlo u prave ruke.

B92 je u ovih dvadeset godina prešao put od male gradske radio stanice do nacionalne medijske kompanije sa ogromnim uticajem.

Na tom putu je bilo mnogo izazova i možda smo načinili i neke greške, ali nikada nismo pristali da se odreknemo principa na kojima počiva naša misija: da pomognemo i ubrzamo stvaranje demokratskog društva zasnovanog na idejama o jednakosti građana i slobodi za sve.

A to su ideje koje sežu 220 godina unazad, u vreme Francuske revolucije.

Institucije države, nevladine organizacije i profesionalna medijska udruženja i mediji Francuske, odigrali su značajnu ulogu u pomaganju nezavisnih medija, nevladinih organizacija i demokratskih partija u najtežim vremenima naše borbe za demokratske vrednosti, i ovo priznanje shvatam kao kontinuitet u promovisanju tih vrednosti.

Za nas je Francuska ambasada bila i izlaz u svet s obzirom na jednostavne procedure za omogućavanje slobodnog putovanja.

Danas kada nema tiranije, izolacije i straha, položaj nezavisnih medija i civilnog društva u Srbiji dobija jednu novu dimenziju koja je razumljiva našim stranim prijateljima: bez naše nezavisnosti, slobode i borbe za toleranciju nema ni napredne i moderne Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: