Četvrtak, 29.10.2020.

13:40

Steelseries predstavio Aerox 3 i Aerox 3 Wireless miševe

Retko se u poslednje vreme dešava u gejming svetu da se izmisli da je nešto potpuno novo, ali smo u proteklih godinu dana svedoci nove generacije miševa čija su kućišta izrađena od rupičastog materijala kako bi im se smanjila težina u odnosu na standardne. Ovom trendu nije odoleo ni SteelSeries pa sada imamo najavu dva nova miša nazivom Aerox 3 nam dolaze jedan model sa kablom i jedan model bez kabla.

Izvor: Klanrur.rs, Milos Hetlerovic

Steelseries predstavio Aerox 3 i Aerox 3 Wireless miševe
Foto: Steelseries

Očigledno je da je oblik Aerox 3 miša vrlo sličan onome koji smo videli na Rival 3 modelu ali je glavni adut ipak ta dodatno smanjena težina zahvaljujući izbacivanju dela plastike. Međutim kod ovakvih modela uvek brine činjenica da vam se kroz rupe u uređaj ne zavuku prašina, da kapne znoj, ili još gore da prolijete neku tečnost koja vam stoji na stolu i na taj način uništite miša. Zato Aerox 3 koristi AquaBarrier tehnologiju koja mu omogućava zaštitu od vode i prašine po IP54 standardu što u praksi znači da ga ne smete potapati u vodu ali mu prskanje tečnosti i prašina neće predstavljati nikakav problem.

Aerox 3 model sa kablom donosi praktično identične performanse kao i Rival 3 i u njegovom srcu je TrueMoveCore senzor maksimalne rezolucije do 8.500 CPI, a tu su još i RGB LED osvetljenje, PTFE klizači i druge karakteristike na koje smo već navikli na gejmerskim miševima. Kabl je urađen u specijalnoj SuperMesh tehnici i na uređaj se povezuje preko USB-C konektora tako da ga u teoriji možete i zameniti nekom drugačijom opcijom. Sve to zajedno je teško samo 57 grama što ga svrstava u među najlakše miševe na tržištu.
Foto: Steelseries
Aerox 3 Wireless donosi Quantum Wireless 2.0 tehnologiju koja omogućava identičan prenos podataka kao i preko kabla, komunicira sa računarom učestalošću od 1.000Hz a kao dodatnu pogodnost nudi mogućnost povezivanja i preko Bluetooth konekcije sa različitim uređajima. Baterija traje preko 200 sati u Bluetooth režimu i nešto preko 80 sati kada se koristi 2.4GHz wireless konekcija. Bitna stavka jeste da podržava i brzo punjenje preko USB-C konktora pa ćete za samo 15 minuta punjenja imati baterije za preko 40 sati rada. I ovde je prisutno RGB LED osvetljenje bez obzira što se radi o bežičnom mišu. Takođe senzor na ovom uređaju je najnoviji TuerMove Air razvijen u saradnji sa PixArt i donosi čak 18.000 CPI osetljivost i pravi 1-na-1 tracking. Ono što je prosto neverovatno jeste da ovaj miš sa sve baterijom teži samo 66 grama, tj samo 9 grama više od modela sa kablom, iskreno se ne sećam da sam od bilo kog proizvođača video bežični miš sa manje od 70 grama težine!

Aerox 3 i njegov Wireless parnjak će se u prodaji pojaviti od 3. novembra a maloprodajne cene se očekuju da budu $59.99 i $99.99 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: