EU uvodi ekonomske sankcije Rusiji

EU planira da uskoro uvede ekonomske sankcije Rusiji, zbog njene umešanosti u ukrajinsku krizu, saopštila je Evropska komisija.

Svet

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 25.07.2014.

14:18

Default images

"Komisija će uskoro razmotriti neophodne zakonske predloge u svim oblastima koje odredi (Evropski) savet", navela je Komisija.

Ambasadori 28 zemalja članica EU su na jučerašnjem i današnjem sastanku razmotrili predloge o novim sankcijama Rusiji. Novi sastanak zakazan je za utorak, rekla je Maja Kocijančić, portparolka šefice diplomatije EU.

Agencija Rojters prenela je sinoć, pozivajući se na izvore u Briselu, da je EU predložila nove sankcije protiv Rusije na polju tehnologija od strateškog značaja, ciljajući na Gaspromov projekat Južni tok i Novatekov projekat istraživanja tečnog prirodnog gasa (TPG) na arktičkom poluostrvu Jamal.

Nacrt predloga uključuje paket mera koji bi Rusiji onemogućio pristup tržištu kapitala i zabranio članicama Unije sklapanje novih ugovora u odbrambeno-industrijskom sektoru, rekli su za Rojters evropski zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: