Srbija

Ponedeljak, 08.09.2014.

15:47

Uklonjeno 27 km šina za BG na vodi

U železničkoj stanici Beograd, u Savskom amfiteatru, demontirano oko 27 kilometara šina, u okviru prve faze projekta "Beograd na vodi".

Izvor: Tanjug

Default images

Kako su saopštile Železnice Srbije, do kraja te faze biće demonirano ukupno oko 48 kilometara železničkih šina.

Radovi su počeli 8. marta ove godine i do danas je u beogradskoj stanici na lokacijama "zapadna ploča", "severna ploča", "Blok obala - blok prelaz", "Beograd spoljna" i "Beograd spoljna - carinski koloseci" demontirano ukupno 26.728 metara šina, 47 skretnica, od kojih su šest ispravne i mogu se koristiti na drugim prugama, više od 15.000 komada sitnog kolosečnog materijala (vezice, vijci, tirfoni), kao i više hiljada kolosečnih pragova.

Demontažom elektrotehničke infrastrukture dobijeno je 1.840 kilograma starog bakra i 33 stuba kontaktne mreže sa pričvrsnim priborom.

Za železničku stanicu Vladičin Han utovareno je i otpremljeno 10 plato vagona sa 788 starih betonskih pragova, dok su tri upotrebljive skretnice već otpremljene u železničku stanicu Beograd Ranžirna u Makišu.

Na demontaži i uklanjanju elemenata železničke infrastrukture angažovana je operativa Železnica Srbije, a podsećanja radi, u vreme majskih poplava radovi u stanici Beograd iz predostrožnosti se nisu izvodili.

Tokom prve faze radova biće ukupno demontirano u železničkoj stanici Beograd oko 48 kilometara šina, 105 skretnica i elektrotehnička infrastruktura u savskom priobalju, a procenjena vrednost radova je oko 2,55 miliona evra, navedeno je u saopštenju srpske železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: