Bajec: Politika usporava Srbiju

Ekonomski savetnik srpskog premijera Jurij Bajec ocenio je da bi trenutni politički događaji mogli da uspore Srbiju u približavanju Evropskoj uniji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

19:22

Default images

"U ovom trenutku u Beogradu se stvara politička drama, koja nije nimalo naivna. Sve mi ovo liči na neku vrstu okidača koji može da poremeti političku stabilnost i mir koji su potrebni da bi se Srbija u narednim mesecima osposobila da dobije kandidaturu i počne pregovore o ulasku u EU", rekao je on.

Bajec smatra da je važniji put do EU, jer vodi do evropskih vrednosti, nego sam trenutak ulaska u Uniju. On je istakao da Srbija mora da obezbedi stabilan politički i pravni okvir da bi privukla strane investicije, na koje mora da se oslanja u narednim godinama.

Prema njegovim rečima, na putu ka EU Srbiji predstoji nekoliko važnih stvari, među kojima je donošenje potrebnih zakona, uključujući o restituciji.

Srbija će, kako je istakao Bajec, morati da radi na stvaranju stabilnog političkog i privrednog ambijenta, na smanjenju korupcije i sive ekonomije, kao i bržoj izgradnji infrastrukture.

Ekonomski gledano, najveći efekat ulaska u EU će biti jačanje konkurentnosti domaće privrede, kao i jačanje konkurencije na tržištu, rekao je Jurij Bajec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: