Srbija

Subota, 06.01.2024.

15:15

Most pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tona

Most u Bačkoj Palanci, koji je od juče zatvoren za saobraćaj, otvoren je danas u 13 sati za vozila nosivosti do 3,5 tona.

Izvor: B92.net

Most pušten u saobraćaj za vozila nosivosti do 3,5 tona
Ilustracija: Depositphotos/hyrons

To je izjavio pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić.

Alempić je istakao da je hrvatsko Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavestilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije da je MUP Hrvatske, na osnovu preliminarne ocene Komisije za utvrđivanje stanja mosta, izdao rešenje za odobreno korišćenje mosta za vozila nosivosti do 3,5 tone, dok se u potpunosti na završi rad njihove Komisije.

Naveo je da u nalazima kako srpske tako i hrvatske komisije nisu uočena nikakva oštećenja mostovske konstrukcije.

"Kako se most nalazi na teritoriji dve države potrebno je da komisije ministarstva obe države daju saglasnost za puštanje mosta u rad. Srpska komisija je završila rad i što se nas tiče most je potpuno bezbedan za sva vozila. Da bi vozila veće nosivosti od 3.5 tone mogla da koriste most neophodno je da hrvatska strana u potpunosti ispita mostovsku konstrukciju i donese odluku o korišćenju mosta i za veća teretna vozila", dodao je Alempić.

Napomenuo je i da je, prilikom projektovanja ovakvih mostova na Dunavu, bila obavezna primena tehničkih rešenja koji omogućavaju udar barže od 1.000 tona u stub bez oštećenja mosta.

Prethodno, nadležni organi Republike Srbije izvršili su pregled stanja mosta i ustanovili da je neoštećen i bezbedan za saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: