Srbija

Subota, 06.01.2024.

12:57

Most nije pušten u saobraćaj, čeka se saglasnost Hrvatske

Most na Dunavu koji povezuje Ilok u Hrvatskoj i Bačku Palanku, posle udara barže još nije pušten u saobraćaj, zbog čega ne funkcioniše ni granični prelaz.

Izvor: Tanjug

Most nije pušten u saobraćaj, čeka se saglasnost Hrvatske
Ilustracija: Depositphotos/val_th

To je izjavio pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić.

On je istakao da su nadležni organi Srbije obavili pregled stanja mosta i ustanovili da je neoštećen i bezbedan za saobraćaj, o čemu su obavestili hrvatske organe, budući da se most jednim delom nalazi u Hrvatskoj, a jednim u Srbiji.

Alempić je za Tanjug rekao da je i hrvatska strana organizovala komisiju koja treba da utvrdi stanje mosta, pa se sada čeka njihov izveštaj.

"Što se tiče naših nadležnih službi, most može da se pusti ponovo u saobraćaj, ali se čeka saglasnost hrvatske strane", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: