Srbija

Sreda, 19.08.2020.

11:02

Uređenje Kosančićevog venca - javna sednica odložena do daljeg

Grad Beograd odložio je javnu sednicu u vezi sa Nacrtom izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac.

Izvor: B92

Uređenje Kosančićevog venca - javna sednica odložena do daljeg
Foto: Printscreen, Grad Beograd

Sednica koja je bila zakazana za 27. avgust 2020. godine,odložena je do daljeg.

"Imajući u vidu zainteresovanost javnosti za plansko rešenje i trenutnu epidemiološku situaciju, kao i da je potrebno, u međuvremenu, još jednom izvršiti analizu i proveru planskog rešenja, kako bi se u potpunosti sagledale sve promene u postoru koje će se desiti izgradnjom planiranih objekata, odlaže se održavanje javne rasprave po obavljenom javnom uvidu u Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac za deo bloka između ulica: Karađorđeva, Velike stepenice i Kosančićev venac, Gradska opština Stari grad", navodi Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove.

Urbanistički zavod Beograda objavio je ranije izmene i dopune plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac.

U obuhvatu plana planirane su sledeće namene za površine javnih namena: mreža saobraćajnica (pešačko-kolska komunikacija - Velike stepenice; pešačka komunikacija - Male stepenice i kosi lift; saobraćajne površine u posebnom režimu korišćenja i integrisana kolsko-pešačka staza).

Kada je reč o površinama ostalih namena, u planu se pominju površine za stanovanje, odnosno zone porodičnog i višeporodičnog stanovanja u formiranim gradskim blokovima u centralnoj i srednjoj zoni grada.

Planom je obuhvaćena površina od 2 hektara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: