Srbija

Petak, 09.11.2018.

19:20

Evo šta nosi naše građevinarstvo

Vrednost izvedenih radova u građevinarstvu u trećem kvartalu 2018. godine povećana je za 12 odsto.

Izvor: Beta

Evo šta nosi naše građevinarstvo
(Foto: Thinkstock)

Vrednost ugovorenih radova za 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, ministarstvo je ocenilo da je nosilac rasta u građevinarstvu infrastruktura, u kojoj rast vrednosti izvedenih radova nastavlja da bude iznad proseka ove privredne grane.

Prema podacima koje je danas objavio RZS, vrednost izvedenih radova u građevinarstvu iskazana u tekućim cenama nastavila je da raste i u odnosu na prethodni kvartal tekuće godine i veća je za 15,6 odsto nego u drugom tromesečju 2018. godine. Rast građevinarstva ostvaren u trećem kvartalu 2018. još je veći ukoliko se poredi sa kvartalnim prosekom u 2017. godini, gde je vrednost izvedenih radova u stalnim cenama povećana za 26,9 odsto, a vrednost ugovorenih radova za 36,6 odsto, dodaje se u saopštenju.

Na ovaj način, građevinarstvo nastavlja da bude glavni pokretač rasta BDP-a, ocenilo je ministarstvo i dodalo da je u trećem kvartalu 2018. rast BDP iznosio 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: