Srbija

Sreda, 28.02.2018.

13:19

"Veće plate i penzije, i to ne krajem godine"

Ministar za rad Zoran Djorđević izjavio je da je povećanje penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru moguće ne krajem, već tokom ove godine,

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Kako je rekao, prihodi u budžetu su za januar veći od očekivanih.

Đorđević je u izjavi medijima na otvaranju 5. "Sajma za treće doba" rekao da će u narednom periodu "svaki plus" biti upućen penzionerima.

Prema njegovim rečima, upravo su penzioner podneli najveći teret reformi i imali poverenje u politiku vlade Srbije, te da zaslužuju da budu nagrađeni, što je vlada i pokazala kada je krajem prošle godine povećala penzije.

"Nešto što je ovu vladu sačekalo i što je nasledila 2014. godine je teško stanje i jedino se reformama moglo krenuti napred. Tri godine posle toga reforme su dale prve rezultate, država izlazi iz lošeg stanja, a prvi pozitivni rezultati reforme su bili krajem 2017. godine", ukazao je Đorđević.

Ministar ističe da su trenutni izdaci za penzije 11,08 odsto, a da je cilj vlade da izdaci za penzije budu još manji, navodeći da će ove godine PIO fondu biti manje donirano novca.

"Javljaju se pozitivni efekti kada je u pitanju naplata poreza i doprinosa i punjenje budžeta PIO fonda, i ove godine planirali smo da doniramo sredstva u manjem iznosu PIO fondu. To su pokazali rezultati već na početku ove godine i imamo bolje rezultate nego što smo planirali. Ako se tako nastavi penzioneri i zaposleni mogu da očekuju ne na kraju godine već i tokom godine uvećanje penzija i plata", zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

18 h

Podeli: