Srbija

Utorak, 09.02.2016.

18:59

Vučić: Tehniks bi dobro došao JAT tehnici

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi kompanija SR Tehniks bila dobrodošao partner za preuzimanje JAT tehnike.

Izvor: Tanjug

Vučić: Tehniks bi dobro došao JAT tehnici
Foto: Tanjug

"Moramo videti ko će dati najbolju ponudu, ponuditi najbolje uslove i najbolji biznis. Mi brinemo o radnicima i budućem poslovanju i o tome šta će ko biti u stanju da donese od poslova u budućnosti", rekao je on.

Vučić je dodao da vlada mora pre svega da brine o svom nacionalnom prevozniku i aerodromu.

"SRT Tehniks bi bio dobrodošao partner, ali videćemo da li će biti oni ili neko drugi", rekao je Vučić i dodao da bi bila izvanredna vest ako bismo mogli da se dogovorimo sa njima i da to bude u skladu sa zakonskom procedurom.

Izvršni direktor grupacije SR Tehniks, koja se bavi remontom putničkih aviona, Džeremi Remačo nije želeo da govori o mogućnosti preuzimanja JAT tehnike, dok je premijer Vučić izrazio nadu da bi SR Tehniks mogao da preseli centar za održavanje uskotrupnih aviona u Srbiju.

Kompaniju SR Tehnics, koja se bavi remontom putničkih aviona i koja zapošljava 120 ljudi, a plate su dvaput veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

3 h

Podeli: