I u Tviteru rade uglavnom muškarci

Većina zaposlenih u Tviteru su muškarci, oni preovladavaju u svim odeljenjima komapnije, saopštio je Tviter.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

15:19

Default images

Kako je sama kompanija izvestila, u Tviteru većinu zaposlenih čine isključivo muškarci. Muški pol čini većinu i u svim odeljenjima kompanije, pogotovo u tehnološkom odeljenju gde na svaku ženu „otpada“ 9 muškaraca .

kupno u firmi radi samo oko 30 odsto žena . Najviše žena ima u sektoru koji nije tehnički, gde čine tačno polovinu radne snage, dok u rukovodstvu kompanije taj procenat pada na samo 21 odsto.

Osim malog broja žena, vredi istaći da u kancelarijama Tvitera preovlađuju belci i to u svim odeljenjima kompanije. To je u skladu sa opštim trendom koji vlada među IT kompanijama, što su i potvrdila nedavni slični izveštaji Fejsbuka i Gugla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: