Petak, 27.11.2020.

13:23

Hotel Splendid u Beogradu prodat za 2,35 miliona evra

Hotel Splendid u Beogradu prodat je danas na javnom nadmetanju za 278 miliona dinara (oko 2,35 miliona evra) ponuđaču DT propertiz iz Beograda.

Izvor: Tanjug

Hotel Splendid u Beogradu prodat za 2,35 miliona evra
Foto: Depositphotos/Pakhnyushchyy

Početna cena za hotel Splendid u centru Beograda, preko puta Starog dvora, bila je 196,69 miliona dinara, a nadmetalo se ukupno pet ponuđača.

U ime kupca, DT propertiz nadmetao se direktor Dejan Erić. Ta kompanija je, inače, registrovana u Beogradu, ali je njen jedini vlasnik Vantolia holdings limited sa Kipra.

Petospratni hotel Splendid, sa podrumom i prizemljem, ima 1.195 metara kvadratnih korisne površine, a otvoren je 1923. godine.

Taj hotel je posle Drugog svetskog rata nacionalizovan, da bi 2008. bio privatizovan, ali je ugovor raskinut.

Hotel Splendid, koji su podigli krojači Života Lazarević i Trifun Jovanović, po usvajanju Zakona o restituciji, vraćen je njihovim naslednicima, koji su ga i ponudili na prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: