A lepo nam je rekao...Rimac o fabrici u Srbiji: 'Ta on zna..."

Nedavno je u Pančevu postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačke kompanije ZF, a vlasnik Rimac Automobila Mate Rimac kaže da je "najavio" tu fabriku.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

16:11

A lepo nam je rekao...Rimac o fabrici u Srbiji: 'Ta on zna...
(Foto: Getty images)

Podsetimo, hrvatski inovator i osnivač kompanije "Rimac automobili" objavio je prvi da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju još početkom godine.

On je tada napisao da je bio na skupu Uprave jedne velike nemačke automobilske kompanije koja ima prihode gotovo na nivou bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, ali nije precizirao o kojoj kompaniji je reč.

Ubrzo je vest da u Srbiju stiže nemački auto-gigant postala jedna od glavnih u regionu. I pitanje ko je tačno "srećni dobitnik", odnosno koji grad su odabrali? Kasnije se na osnovu fotografije i dela logoa spekulisalo koja bi to kompanija mogla da bude, ali nije se saznalo mnogo.

Ove nedelje konačno je postavljen i kamen temeljac za fabriku za koju je najavljeno da bi trebalo da zaposli ukupno 1.000 radnika. Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a u Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona.

Na ovu vest Rimac je na svom Fejsbuk profilu potvrdio da je mislio na tu fabriku: "Ma onaj Rimac izmišlja, kakva tvornica u Srbiji, 'ta on zna..."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: