Svet

Ponedeljak, 22.02.2021.

09:25

Postignut dogovor: Gradi se ofšor gasovod

Izrael i Egipat postigli su dogovor o izgradnji novog gasovoda između nalazišta Levijatan u istočnom Sredozemlju i Egipta.

Izvor: SEEbiz

Postignut dogovor: Gradi se ofšor gasovod
Foto: Depositphotos, Iurii

Ovime žele da povećaju isporuke tečnog prirodnog gasa u Evropu, rekli su izraelski izvori, a prenosi agencija Frans pres.

Taj sporazum je najavljen prilikom posete egipatskog ministra za naftu Tareka El-Mole Jerusalimu tokom koje je razgovarao s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, ministrom spoljnih poslova Gabijem Aškenazijem i kolegom Juvalom Stajnicom, prenosi SEEbiz.

"Svrha tih razgovora je jačanje saradnje naših dveju zemalja u pogledu energije i posebno prirodnog gasa", rekao je egipatski ministar u zajedničkoj izjavi.

Ministri Mola i Stajnic dogovorili su gradnju ofšor gasovoda koji će povezivati gasna polja Levijatan sa postrojenjima za gas u Egiptu", izjavili su egipatski izvori bliski pregovorima, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: