Region

Sreda, 25.11.2020.

09:40

Nove stroge mere u Hrvatskoj: Restorani i kafići zatvaraju se do Badnjeg dana?

Nove stroge mere u Hrvatskoj stupaju na snagu od petka u ponoć, a trajaće sve do Badnjeg dana, saznaje Index.

Izvor: index.hr

Nove stroge mere u Hrvatskoj: Restorani i kafići zatvaraju se do Badnjeg dana?
Foto: Depositphotos, dutourdumonde

Nakon što se danas završi sastanak Užeg kabineta vlade, odluka o novim merama biće poslata županima.

Što se tiče novih mera, išlo bi se u kompletno zatvaranje kafića, dok će restoranima i poslastičarnicama biti omogućena dostava. U zatvaranje bi se išlo zbog ranijih neugodnih iskustava s noćnim klubovima i barovima koji su se, kada su taj segment ugostiteljstva zahvatile restrikcije, registrirovali kao restorani i nastavili nesmetano da rade.

Dostava hrane bi bila omogućena, do 22 sata, a zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro neće se menjati.

Hoteli, bi trebalo, kako saznaje Index, da ostanu otvoreni, a njihovi restorani će moći da rade, ali isključivo za goste hotela.

Ako brojke novozaraženih koronavirusom krenu da padaju i mere se pokažu uspešne, onda bi se kafići i restorani ponovno otvorili na Badnji dan.

Prodavnice bi radile kao i do sada, ali sprovodila bi se jača kontrola toga da li je broj ljudi u njima u skladu sa propisanim po kvadratnom metru. I dalje bi ostali otvoreni frizerski saloni i ostali saloni za lepotu te šoping-centri, dok će se bioskopi zatvoriti.

U novom setu mera išlo bi se i na smanjivanje broja putnika u javnom prevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude oko 25 odsto ukupnog kapaciteta sredstva javnog prevoza. To se planira postići i većim brojem prevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prevozu.

Teretane uglavnom prazne, verovatno se neće zatvoriti Iako epidemiolozi zagovaraju zatvaranje teretana, još nije sigurno da će se to i dogoditi, budući da su i sad teretane, kako saznaje Index, uglavnom prazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

15 h

Podeli: