Automobili

Petak, 27.02.2015.

12:10

Mercedes GLC dobija obrise

Mercedes gotovo da više i ne skriva spoljašnjost novog SUV modela koji će zameniti aktuelni GLK, pa su u Nemačkoj snimljeni prototipovi sa minimalnom kamuflažom.

Izvor: B92

Default images
Foto: worldcarfans.com

Mercedes GLK dočekaće drugu generaciju sa potpuno izmenjenim dizajnom, ali i sa drugačijom oznakom - GLC, koja se uklapa u novu nomenklaturu.
Foto: worldcarfans.com
Kompaktni SUV izgubio je prepoznatljivi "kockasti" izgled, a maska hladnjaka i farovi oblikovani su u skladu sa dizajnom modela najnovije generacije nemačkog proizvođača.
Foto: worldcarfans.com
Mercedes GLC preuzeće pogonske sisteme iz palete motora C klase, a očekuje se i AMG verzija opremljena 4.0 litarskom bi-turbo V8 jedinicom sa 476 ks (350 kW) i 650 Nm.

Za premijeru novog modela kompanija će najverovatnije odabrati neki od velikih sajmova automobila u 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: