Utorak, 12.01.2021.

11:49

Promenili logo nakon više od pola veka

Američki auto-gigant ulazi u električnu eru sa novim vizuelnim identitetom.

Izvor: B92

Promenili logo nakon više od pola veka
Novi logo (Foto: GM promo)

Nastavlja se trend modernizacije logotipa koji je u poslednjih godinu dana zahvatio automobilsku industriju.

S obzirom da se proizvođači ubrzano kreću ka elektrifikaciji, mnogi od njih se odlučuju da osveže vizuelni identitet kako bi on bio bolje usaglašen sa savremenim tehnologijama.

Poput nekih drugih auto-kompanija, General Motors dugo nije menjao logo - praktično od 1964, kada je predstavljen sada već prepoznatljiv znak koji se sastoji od dva velika slova "G" i "M", naglašena crtom ispod.

A u poslednjih šest decenija auto-industrija i automobili pretrpeli su značajne promene, koje su naročito izražene u drugoj deceniji 21. veka.
Stari logo je korišæen od 1964, a neznatno je korigovan 2001. i 2010. (Foto: GM promo)
Zato je američki auto-gigant odlučio da u sklopu nove kampanje, kojom najavljuje ekspanziju električnih vozila i bezbednije automobile, predstavi i novi vizuelni identitet.

Amblemom i dalje dominira plava boja, a tu su i svi elementi starog logotipa, ali značajno promenjeni. Čine ga mala slova "g" i "m", a crtica je skraćena i podvučena samo ispod oznake "m".

Inače, kampanja "Everybody in" ima za cilj stvoriti svet budućnosti bez štetnih emisija i zagađenja, ali i bez saobraćajnih nezgoda.

GM ima jasan smera delovanja - ubrzati primenu električnog pogona u vozilima, kako bi ovaj proizvođač postao predvodnik na polju automobilske elektrifikacije, u čemu ključnu ulogu ima nova mehanička platforma:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: