Nedelja, 18.10.2020.

18:30

Tesla počinje proizvodnju Modela Y sa sedam sedišta

Tesla Model Y sa sedam sedišta pominje se još pre nego što je taj model električnog automobila zvanično predstavljen.

Izvor: SN

Tesla počinje proizvodnju Modela Y sa sedam sedišta
Photo: Tesla

Sada se konačno bliži trenutak, kada će on dobiti i treći red sedišta. Prema najavama iz kompanije, proizvodnja ove verzije Model-a Y počeće sledećeg meseca, a prvi automobili biće isporučeni kupcima tokom decembra.

Skupa opcija

Opcija dodavanja trećeg reda sedišta koštaće 3.000 dolara. Inače cene za Model Y kreću se od oko 50.000 dolara, pa na više. Međutim, kako se radi na boljoj organizaciji unutar kompaniji očekuje se da će se smanjiti troškovi proizvodnje, a samim tim i ukupna cena proizvoda.

Inače, veća varijanta, Model X, već u ponudi ima treći red sedišta. Međutim, Model Y je manji i ima manje prostora, pa će biti interesantno da se vidi kako ta sedišta biti postavljena u automobil. U svakom slučaju, ta dodatna sedišta mogu da budu dopunski razlog za kupovinu Model-a Y, jer će to biti najmanji (električni) SUV sa tolikim brojem sedišta, prenosi autoblog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

7 h

Podeli: