Automobili

Utorak, 08.01.2019.

11:20

Prva premijera u 2019: Lamborghini Huracan EVO debituje sa 640 "konja"

Italijanski proizvođač unapredio je model Huracan koji je osim dodatnih konjskih snaga dobio i upravljanje na sva 4 točka.

Izvor: B92

Prva premijera u 2019: Lamborghini Huracan EVO debituje sa 640

Huracan EVO je praktično restilizovana verzija Lamborghinijevog trenutno najprodavanijeg modela koji je na tržištu prisutan više od 4 godine.

Pored mehaničkih i pogonskih unapređenja, izvršene su i određene promene u dizajnu automobila. Huracan EVO ima novi prednji branik, dok se na fotografiji profila automobila vide novi bočni usisnici vazduha i nove alu felne.
Promene su obuhvatile i zadnji deo vozila.

Umesto 4, tu su sada 2 izduvne cevi koje su postavljene nešto više i bliže poziciji za tablicu, dok se na gornjem segmentu primećuje novi integrisani spojler, a zadnji branik je u potpunosti preoblikovan.
Postojeći atmosferski 5.2 V10 motor sada proizvodi 640 ks pri 8.000 obrtaja, umesto 610 "konja" koliko je imao u osnovnom Huracanu kada se ovaj automobil pojavio 2014. Tako se Huracan EVO izjednačio po snazi motora sa do sada najmoćnijim modelom - Huracan Performante.

Restilizovana verzija raspolaže i sa većim maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm, koji je dostupan pri 6.500 o/min.
Prema fabričkim podacima, masa praznog vozila je 1.422 kg, pa Huracan EVO 0-100 km/h stiže za samo 2,9 s, što je za 0,3 s bolji rezultat od modela iz 2014. i jednak rezultatu Huracana Performante.

Ubrzanje do 200 km/h postiže se za 9 sekundi, dok se pri brzini od 100 km/h Huracan EVO potpuno zaustavlja za 31,9 m.

Lamborhini navodi da maksimalna brzina ovog automobila iznosi preko 325 km/h.
Pored snažnijeg motora, jedna od najvećih novina kod redizajniranog Huracana je sistem upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati upravljivost automobila u krivinama i prilikom skretanja.

Osim toga, Lamborghinijevi inženjeri unapredili su i aktivni sistem oslanjanja, kao i sistem pogona na sva 4 točka.
Vizuelno najveće promene dogodile su se u unutrašnjsoti Huracana, gde se na centralnoj konzoli sada nalazi veliki, 8,4 inčni ekran osetljiv na dodir.

Displej multimedijalnog sistema podržava i gestovne komande, a preko njega je moguće izvršiti gotovo sva podešavanja u automobilu, uključujući poziciju sedišta i klima uređaj, a omogućena je i integracija smartfon uređaja pomoću Apple CarPlay sistema.
Sistem podržava i glasovne komande, pa vozač neće morati da skreće pogled sa puta dok je za volanom.

Lamborghini Huracan EVO stiže u prodajne salone na proleće, po ceni od oko 260.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: