Zrenjanin: Završena rekonstrukcija pruge; Brzina 80 na sat

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je završena kompletna rekonstrukciju regionalne pruge Kumane - Banatsko Miloševo, duge 28,5 kilometara, koja se nalazi na železničkom pravcu Kikinda - Zrenjanin, u šta je uloženo 11,36 mil EUR.

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

16:03

Zrenjanin: Završena rekonstrukcija pruge; Brzina 80 na sat
Foto: Deposithotos/joyfull

Urađena je kompletna zamena šina, pragova i tucanika, a pruga je rekonstruisana polovnim materijalima sa magistralnih pruga, kao i novim materijalima, navedeno je u saopštenju.

Kako je ukazano, deonica Kumane - Banatsko Miloševo puštena je u rad 1883. godine i nikada nije kompletno rekonstruisana za proteklih 138 godina, što je uticalo da brzina vozova bude svega 20 kilometara na sat, prenosi ekapija.com.

Sada je brzina povećana na 80 kilometara na sat u putničkom saobraćaju, dok je u teretnom povećana na 60 kilometara na sat, a zahvaljujući rekonstrukciji pruge omogućeno je povećanje i osovinskog opterećenja sa 16 na 22,5 tona.

U saopštenju se navodi da je sve radove na obnovi pruge Kumane-Banatsko Mileševo izvela je Infrastruktura železnice Srbije sopstvenim sredstvima, opremom i ljudstvom, u okviru programa obnove regionalnih pruga u Srbiji.

Za putnike su obezbeđena po tri polaska vozova iz Kikinde prema Zrenjaninu i obrnuto, kao i bezbedan i brz transport za potrebe Metanolsko-sirćetnog kompleksa Kikinda.

Uređeni su i stanični koloseci u Novom Bečeju i Banatskom Miloševu, 11 putnih prelaza je rekonstruisano, postavljene su nove šine i betonske ploče kako bi pre svih poljoprivrednicima bio olakšan prelaz preko pruge, poručeno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: