Društvo 0

26.04.2024.

13:26

Mali sa direktorom Čikaškog maratona: Razmenili trkačka iskustva FOTO

Direktor Čikaškog maratona Majkl Niši, gost je prestonice povodom ovogodišnjeg Beogradskog maratona, a njega je ugostio Ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92.net

Mali sa direktorom Čikaškog maratona: Razmenili trkačka iskustva FOTO
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Danas smo imali priliku da sa njim razgovaramo o organizovanju velikih sportskih događaja, ali i da razmenimo naša trkačka iskustva", napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

Kako je naveo, Srbija je zemlja brojnih sportova, ima mnogo iskustva u organizaciji važnih takmičenja, a sve više postaje i zemlja trčanja.

"Tako smo se kandidovali da 2027. godine budemo domaćini Evropskog prvenstva u uličnom trčanju, koje bi dodatno potvrdilo poziciju Beograda na trkačkoj mapi sveta", dodao je Mali.

Kazao je da su sagovornika iz Čikaga upoznali i sa istorijom Beogradskog maratona koja je duga skoro 40 godina, te je i jedna od starijih manifestacija te vrste u svetu.

"Razmenili smo i iskustva sa maratona u Čikagu, koji je jedan od šest najvećih maratona na svetu (World marathon majors), a koje sam imao priliku da istrči u proteklih nekoliko godina. Posebno mi je drago što će u nedelju oko 150 zaposlenih u Ministarstvu finansija po prvi put zajedno trčati maraton", zaključio je Mali.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: