Na Paliću se takmiče mladi kuvari, konobari i poslastičari

Palić će naredna tri dana biti mesto odmeravanja znanja i umeća učenika koji se školuju za kuvare, poslastičare i konobare.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

15:31

Na Paliću se takmiče mladi kuvari, konobari i poslastičari
Foto: Depositphotos, miroslav110

Na Republičko takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola Srbije plasiralo se ukupno 38 đaka iz 15 gradova, a među njima je i Dajana Horvacki, učenica završne godine smera kuvar iz Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“. Kaže da se za takmičenje spremala što sama, što sa profesorima, te da očekuje da će joj dobar plasman biti odskočna daska za dalju karijeru jer posle školovanja planira da počne da radi.

U kategoriji konobara takmiči se Danilo Raičević iz Novog Sada, koji planira da školovanje nastavi na višoj školi.

Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević“ domaćin je 17. Republičkog takmičenja u kuvarstvu, poslastičarstvu i usluživanju, prenosi TV Subotica.

Kako Zombori napominje, takmičenje ima dugu tradiciju, učenici i profesori ga veoma ozbiljno shvataju jer svim učesnicima, a pogotovo pobednicima, donosi renome, olakšava dalje školovanje i otvara vrata u svet ugostiteljstva.

Takmičenje se završava u subotu, 15.maja, proglašenjem najboljih kuvara, poslastičara i konobara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: