Subotica - Društvo - B92 Lokal

Rigorozna kontrola ugostiteljskih objekata u Subotici

U periodu od 5. aprila, kada je ugostiteljskim objektima dozvoljen rad letnjih bašti i služenje gostiju na otvorenom, pa zaključno sa današnjim danom, komunalna milicija i komunalna inspekcija su prekontrolisale 483 objekta, a nisu uočene značajnije nepravilnosti, kaže Tibor Fazekaš, sekretar Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, dodajući da se kontrole sprovode svakodnevno.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Za godinu dana pojačanog inspekcijskog nadzora radi sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, u Subotici je sankcionisano ukupno 160 ugostiteljskih objekata zbog, kako objašnjava Fazekaš, rada mimo propisanog radnog vremena, na osnovu čega zaključuje da se subotički ugostitelji većinom pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera.

"Komunalna milicija i komunalna inspekcija Gradske uprave Grada Subotice će i u narednom periodu, pored redovnih zadataka, nastaviti nadzor u skladu sa propisima, odlukama i naredbama koje donose nadležni organi, a kojima se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti", poručuje naš sagovornik, a prenosi subotica.com.

Istovremeno, kako dodaje Fazekaš, pripadnici ove Službe nastaviće da pružaju podršku medicinskom osoblju Doma zdravlja u sprovođenju vakcinacije teško pokretnih i nepokretnih sugrađana u kućnim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu