Niš - Ekonomija - B92 Lokal

Kad kreće proizvodnja u pogonu "Singju" u Nišu?

Izgradnja fabrike za proizvodnju svetala za automobile kineske kompanije "Singju" u Nišu odvija se po planu i ovog proleća će u toj fabrici krenuti probna proizvodnja, rekao je direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, .shock
Ilustracija: Depositphotos, .shock

Prema njegovim rečima, u fabrici u koju će kineska kompanija investirati 60 miliona evra, trenutno se privode kraju unutrašnji radovi i parterno uređenje kompleksa, prenosi portal Niške vesti.

"U novoizgradjenom pogonu planira se zapošljavanje 1.000 radnika. Ukupna površina čitavog fabričkog kompleksa je 66.000 kvadrata, dok je površina objekata koji se grade skoro 48.000 kvadrata", izjavio je Radivojević.

Grad Niš je izgradio deo nedostajuće kanalizacione mreže na bulevaru Dimitrija Tucovića, vodovodnu mrežu i atmosfersku kanalizaciju u novoprojektovanoj ulici zapadno od fabričkog kompleksa i započeo završne radove na izgradnji kolovoza i trotoara.

Radivojević je rekao da je KLERP bio uključen i u posao izmeštanja dalekovoda sa lokacije na kojoj se fabrika gradi i poslove priključenja pogona na elektroenergetski sistem EPS-a.

Kako je dodao, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, od samog početka rukovodi realizacijom investicije kineske kompanije i koordinira radove koji se odnose na izmeštanje postojeće i izgradnju nedostajuće infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu