Nedelja, 31.01.2021.

10:31

Beograđani će birati između tri modela budućeg metroa

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u Parizu govoriti o metrou.

Izvor: B92, TV Prva

Beograđani će birati između tri modela budućeg metroa
Ilustracija: Depositphotos, PinkBadger

"Ja ću biti sa predsednikom pred sastanak sa Makronom, ali moja tema je drugačija. Ja ću dva dana provesti sa ministrom finansija, ministrom za ekonomskim razvoj, sa ministrom za transport, naša tema će biti metro. Mi smo potpisali sporazum sa francuskim kompanijama o izgradnji prve linije metroa, idemo da utanačimo detalje", najavio je Mali gostujući na TV Prva.

Kako je rekao, 454 miliona evra košta deo metroa koji finansiramo zajedno sa Francuzima.

"Do kraja godine ćemo krenuti sa izgradnjom prve linije beogradskog metroa koja će povezivati Železnik i Mirijevo", podsetio je on.

Prva linija biće završena 2027. ili 2028. godine.

"Imaćemo priliku da pogledamo 6 modela kako bi kompozicije u Beogradu trebalo da izgledaju. Od toga treba da izaberemo 3, a onda ćemo njih da stavimo na glasanje građanima Beograda da oni odaberu model koji žele", najavio je Mali.

Ministar je ocenio da će to biti najmoderniji metro, u potpunosti automatizovan.

Govorio je i o novom paketu pomoći građanima i privredi, ali i o tome da bi Srbija, da nije bilo korone, zabeležila najbolji ekonomski rezultat u poslednjih 30 godina.

Za više informacija, pogledajte video-sadržaj:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: