Ljubimac na B92.net

Psi ili mačke: Ko je skuplji?

Mačke su generalno jeftinije od većine pasa. Prva godina najskuplja je zbog kupovine brojnih pomagala potrebnih za zajednički život sa ljubimcem. Međutim, nakon prve godine, najjeftiniji su zapravo mali psi, o kojima je ujedno i najlakše brinuti.

Izvor: B92
Podeli

Američko udruženje za prevenciju nasilja nad životinjama izračunalo je koliko nas ljubimci u proseku koštaju svake godine:

Mali pas: 1.314 dolara prve godine, 580 dolara svake naredne.

Srednji pas: 1.580 dolara prve godine, 695 dolara svake naredne.

Veliki pas: 1.843 dolara prve godine, 875 svake naredne.

Mačka: 1.035 dolara prve godine, 670 dolara svake naredne.

Godišnja suma podrazumeva hranu, troškove veterinara, igračke kao i brojne druge troškove poput ogrlice, povoca...

„Ovo su samo najniži mogući troškovi, ali morate, i trebalo bi da budete spremni da za vašeg ljubimca izdvojite još novca. Postoji veliki broj neočekivanih troškova koji u svakom trenutku mogu da iskrsnu“, stoji u saopštenju ove organizacije.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Vesti

Ovce su zapravo veliki psi / VIDEO

Mnoge vrste životinja vole društvo ljudi, a među njima su i ovce. Štaviše, ova nežna i ljupka stvorenja toliko su naviknuta na život s ljudima da imaju puno poverenja u njih i vrlo su pitoma.Zato su savršeni ljubimci, a ukoliko sumnjate u to, tu je video-snimak koji je nedavno objavio kanal BuzzFeed Animals da vas uveri u suprotno. Uživajte!

Vesti nedelja 14.01. 21:55 Komentara: 8

Ovako izgleda jedan poseban dan u zoološkom vrtu / VIDEO

Stanovnici zoološkog vrta u Oregonu vrlo su se obradovali snegu. Iako je poznato da u njemu posebno uživaju polarni medvedi i druge životinje koje žive na polovima, pozitivne reakcije ispoljile su i životinje koje nikad ne bi videle sneg u svom prirodnom staništu. Kako to izgleda, pogledajte u simpatičnim snimcima.

Vesti petak 29.12. 08:45 Komentara: 1

Pametni papagaj zvuči kao mobilni telefon kada je nervozan

Papagaj Laki ne voli da se odvaja od svog vlasnika. Kada primeti da se "njegov čovek" obuva, Laki počne da ispušta zvuke poput zvonjave "ajfona". Nakon što je primetio neobično ponašanje papagaja, porodični prijatelj snimao je Lakija dok se njegov vlasnik spremao za odlazak na posao. Poslušajte snimak:

Vesti sreda 27.12. 21:25 Komentara: 4
strana 1 od 198 idi na stranu