Odlučeno u kom gradu će se održati sledeća Evrovizija

Evropska radio-televizijska unija danas je potvrdila da će se 66. izdanje Evrosonga održati u dvorani Pala Alpitur u Torinu.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/Sander Koning / POOL
Foto: EPA-EFE/Sander Koning / POOL

Na zvaničnoj stranici Evrosonga na Instagramu objavljeno je da će se takmičenje održati od 10. do 14. maja 2022. godine.

"Srećni smo što možemo da najavimo Torino kao domaćina idućeg izdanja Evrosonga, međunarodnog festivala koji voli veliki broj publike u svakoj zemlji. Zahvaljujući predivnoj pobedi Måneskina, takmičenje se vraća u Italiju nakon 31 godine, u grad koji ima sve karakteristika da ugosti ovaj prestižni događaj. Izbor nije bio jednostavan zbog veoma visokih predloga koje su dali ostali gradovi, kojima zahvaljujem na entuzijastičnom učestvovanju. Danas za Rai i Torino započinje uzbudljivo putovanje koje će nas voditi do maja 2022. Veliki je to izazov za Rai i našu zemlju", rekao je glavni direktor Raija Karlo Fuortes za italijanske medije.

Torino će biti treći italijanski grad koji će ugostiti Evrosong, nakon Napulja (1965) i Rima (1991).

Inače, gradovi koji su se uz Torino takmičili za domaćina Evrosonga bili su i Bolonja, Milano, Pesaro, Rimini. Grupa Måneskin je ove godine pobedila na Evrosongu i takmičenje dovela u Italiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu