Goran Bogdan: "Volim Hrvatsku, ali imam svoju viziju"

Otkako je nominovan za nagradu Evropske filmske akademije, poznate i kao evropski Oskar, sve su oči uprte u hrvatskog glumca, a nominacija je Gorana Bogdana zatekla između snimanja dve serije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Pročitajte još:

Goran Bogdan za B92.net: "Ono otkida meso sa kostiju, lomi kičmu tako da moraš voleti"

Njemu samom srce je puno, ali nagrade ni laskava nominacija nisu uticali na skromnost glumca, inače rođenog u Širokom Brijegu u Hercegovini, piše Novi list.

"Vest me zatekla usred snimanja. Isprva nisam verovao, pa sam oprezno čekao nominacije i na službenim stranicama. Naravno da mi je bilo drago. Kako sam usred snimanja dve serije, živim na relaciji između Zagreba i Beograda, pa nisam još stigao ni proslaviti", kaže glumac.

Na pitanje smatra li da u Srbiji, gde mnogo radi, vladaju bolji uslovi i ponude nego u Hrvatskoj, Bogdan je rekao:

"Ne radi se o boljim uslovima, ja samo tražim scenario koji meni odgovara. Ne gledam na to geografski. Iako mi je ovde u Srbiji lepo, stekao sam već i prijatelje. Uvek tražim dobar projekat. U Srbiji se događa svojevrsna renesansa filmske i televizijske produkcije, snima se više nego u Hrvatskoj. Mislim da Hrvatska trenuto nema ni 20 odsto srpske produkcije. Mislim da je to dobro za celi region, jer se napredak prenosi s jednog tržišta na drugo", istakao je.

Bogdan kaže i kako nikada nije izjavio "Boli me k… za Hrvatsku", što su jedne srpske novine istakle u naslovu.

"Nikada to nisam rekao, niti to mislim. Mislim upravo suprotno. Na čelu nosim i ko sam i šta sam i svi znaju da sam Hrvat. Pre me zaboli srce što se to događa u Hrvatskoj, šta se može, a šta je. Ali znate šta, optimističan sam. Biće to bolje. Tu je i nada da se borimo da bude bolje. Volim ja Hrvatsku, nemate pojma koliko", kaže glumac.

Za svoju zemlju kaže kako ima viziju kakva bi mogla biti.

"Kome se ne sviđa, eto im njihova. Moja je neisključiva, tolerantna, velika, prosperitetna, iz nje ne odlaze mladi, u njoj nema korupcije, zemlja je to jednakih mogućnosti za sve, zemlja velikog srca", kaže glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu