Bred Pit: ''Pitao sam gde smo pogrešili, bio sam siguran da smo napravili dobar film''

Danas smo toliko naviknuti na neočekivane i brutalne završetke filmova, ali pre 25 godina film ''Sedam'' predstavljao je pravu revoluciju. Njegov završetak mnogima se urezao u pamćenje pa je svež i nakon četvrt veka.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Gettyimages/Getty Images
Foto: Gettyimages/Getty Images

Iako je prošlo 25 godina, verovatno ima još onih koji ''Sedam'' nisu pogledali.

Kad je Endru Kevin pisao scenario, bio je depresivan jer mu se nije sviđalo gde živi. Ali svojim radom je bio zadovoljan pa je scenario poslao kolegi Dejvidu Koepu, koji mu je pomogao da stupi u kontakt sa studiom Nju lajn sinema.

Kad je počeo pisanje scenarija, nije znao skoro ništa o sedam smrtnih grehova, a njegovo neznanje nadahnulo je lik kog glumi Bred Pit.

Reditelj Dejvid Finčer bio je oduševljen krajem filma kad je pročitao scenario. A onda su mu javili da je dobio pogrešnu verziju. Finčer je insistirao na verziji koju je pročitao te je dugo nagovarao studio na kraj filma koji je njima bio previše rizičan.

Denzel Vošington odbio je ulogu detektiva Milsa, kojeg je tumačio Pit, jer je smatrao da je film "premračan i pun zla". Kasnije je priznao da žali zbog te odluke.

Finčer je hteo da lik Millsove žene glumi Gvinet Paltrou, ali nju taj film nije ni najmanje zanimao. Zatim je uspeo da motiviše Pita da je nagovori jer su oni u to vreme bili u ljubavnoj vezi. Svom dečku nije mogla reći ne i tako je završila u filmu.

Tokom snimanja scene u kojoj Bred Pit progoni Džona Doa zaista je slomio ruku, pa je povreda morala ući u scenario.

Nju lajn sinema ima scenario za nastavak filma pod nazivom Uteha, no odbili su da ga snime. Nacrt scenarija postao je baza za film snimljen pre pet godina.

Strip pod imenom ''Sedam'' objavljen je 2008. godine, a razlika je u tome da prati verziju Džona Doa.

Bred Pit jednom je ispričao kako je izgledala premijerna projekcija: "Film je završio, upalili su svetla, a ja sam pogledao ljude. Polako su ustajali, u tišini. Samo su nestali iz dvorane. Sećam se da sam pitao Finčera šta nije dobro, gde smo pogrešili. Mislio sam do tada da smo napravili odličan film."

Srećom, publika je dobro prihvatila film i poprilično je zaradio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu