Nova vest
Fudbal 0

26.4.2024.

14:40

Fudbalski savez Španije dobio novog predsednika

Fudbalski savez Španije imenovao je Pedra Roču, optuženog za korupciju u aferi koja potresa taj savez, za svog novog predsednika.

Izvor: Beta

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

U saopštenju Fudbalskog saveza Španije se navodi da je Roča imenovan za predsednika nakon što je dobio podršku većine na skupštini te organizacije.

Roča je bio jedini kandidat na izborima.

Ova objava stiže samo dan nakon odluke španske vlade da stavi fudbalski savez pod nadzor, koji je u krizi još otkako je bivši predsednik Luis Rubijales izazvao skandal poljubivši fudbalerku Dženi Ermoso.

Konkretno, komisija koju je formirao Visoki savez sporta, organizacija zavisna od Ministarstva sporta, vršiće "nadzor Saveza tokom narednih meseci u interesu Španije", budućeg organizatora Svetskog prvenstva 2030. godine zajedno sa Portugalom i Marokom.

Već potresen skandalom iznuđenog poljupca Dženi Ermoso posle osvajanja svetske titule koji je doveo do ostavke Rubijalesa, Fudbalski savez Španije je sada u centru istrage o korupciji u kojoj je među optuženima i Pedro Roča.

Ovaj slučaj se odnosi na nepravilnosti u ugovorima koje je Savez potpisao u poslednjih pet godina, tokom predsedavanja Luisa Rubijalesa, uključujući i unosan ugovor o tome da se Superkup Španije preseli u Saudijsku Arabiju.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu