Premijera predstave "Tako je to u svetu"

Premijera predstave "Tako je to u svetu", po tekstu i režiji Nikole Masala, biće održana u subotu 4. maja u 20 časova u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Izvor: B92
Podeli
Ekipa predstave &Tako je to u svetu&, foto: Amfiteatar
Ekipa predstave "Tako je to u svetu", foto: Amfiteatar

Šta roditelji doživljavaju kao pogodnu priliku za svoje dete i koja je cena roditeljskog blagoslova? Večito opterećeni potrebom da se dodvorimo strancima, srpski je jedini jezik u kome se pridev "svetsko" lepi uz sve i svašta ne bi li se podigla vrednost - "svetska pesma", "svetski čovek"... Međutim, šta kada jedna porodica dobije priliku da dobije svetskog zeta?

"Tako je to u svetu" je komad koji na duhovit način prikazuje epidemiju malograđanskog duha koji se proširio i na srednju klasu i doveo je do granice apsurda, a sudar tradicionalnog sa modernim pogledom na instituciju braka, kao i sukob roditeljskih frustracija sa željama dece će uvesti izvesne intrige u kuću porodice Petrović, ali i u celu zgradu, jer niko ne želi da ga "svetsko" bogatstvo zaobiđe.

U predstavi igraju: Tijana Milošković, Danijela Sarapa, Nikola Masal, Nikola Dragašević, Nikolina Kokunešovski, Janko Balšić, Katarina Vidaković, Tijana Evtov, Aleksa Filipović, Nikola Sretenović i Sandra Milenković.

Ulaz na predstavu je slobodan, a posetioci mogu da podignu besplatne karte u Centru svakog radnog dana u periodu od 16 do 20 časova, počevši od danas. Potrebno je poneti ličnu kartu, a jedna osoba može da podigne maksimum dve ulaznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 13 idi na stranu