"Ko tebe jadom, ti njega Nušićijadom"

Festival humora, zabave i veselja "Nušićijada" održaće se u Ivanjici od 24. do 26. avgusta pod sloganom "Ko tebe jadom ti njega Nušićijadom" koji simbolizuje duh ove manifestacije. Ovogodišnju Nušićijadu krasiće sve njene, sada već tradicionalne, karakteristike: brojni kvalitetni sadržaji, raznovrsne umetničke forme, spoj modernog i tradicionalnog, pa će Ivanjicom ponovo defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20. veka.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

11:44

Foto:Thinkstockphotos

Festival će biti u znaku jubileja, 180 godina od izgradnje ivanjičke crkve, 150 godina od prve knjižnice i čitaonice u varoši, četiri decenije od nastanka dečjeg vrtića a deo programa posvećen je stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata. Brojnim izložbama, tribinama, performansima i drugim akademskim sadržajima Nušićijada će obeležiti ove jubileje. Posetiocima festivala pokloniće se glumci kragujevačke scene "Joakim Vujić" sa predstavom "Gospođa ministarka", prvakinje Pozorišta na Teraziijama, Ljilja Stjepanović i Elizabeta Đorevska u komadu "Dva mirisa ruže" potpomognute muzikom "marijača" kao i glumci amaterskih pozorišta Iz Gornjeg Milanovca i Ivanjice. Kao posebna i veoma značajna celina festivala, Dečja scena okupiće mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja u potpuno novom ambijentu. Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića i ove godine je glumac Milan Milosavljević, koji će na svečanom otvaranju devete obnovljene Nušićijade preuzeti ključeve grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši. Jedinstven po sadržaju i formi festival "Nušićijada" sve ljubitelje kulture i zabave poziva da budu viđeni u Ivanjici od 24. do 26. avgusta 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: