"Kir Janja" 25 godina na sceni Narodnog pozorišta

Redak jubilej, 25 godina od premijere predstave "Kir Janja" Jovana Sterije Popovića sa Predragom Ejdusom u glavnoj ulozi, biće obeleženo izvođenjem komada 14. decembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Izvor: Tanjug
Podeli
Prinscreen YouTube
Prinscreen YouTube

Komedija "Kir Janja" Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina, premijerno je izvedena na Velikoj sceni 25. decembra 1992. godine.

U prethodne dve i po decenije, na 234 izvođenja, na matičnoj sceni i gostovanjima, predstavu je videlo oko 85.000 gledalaca.

Predstava je pretrpela brojne promene u glumačkoj podeli, ali Kir Janju od početka tumači legendarni Predrag Ejdus, koji je za ovu ulogu dobio i veliki broj nagrada.

Pored njega, igraju Nada Blam, Andreja Maričić, Zlatija Ivanović, Predrag Miletić, Boško Puletić i Milan Šavija.

Pozorište

Mihajlović: Teško je igrati u pozorišnoj Bundesligi

Reditelj Darijan Mihajlović već četiri godine radi u Nemačkoj, pozorišnom centru Evrope i kako kaže, vrlo je teško "igrati u toj pozorišnoj Bundesligi", odgovoriti svim izazovima posebno imajući u vidu zahtevnost publike koja na predstave dolazi sa knjigom i prati da li je reditelj možda promenio neku reč u Geteovom "Faustu".

Pozorište petak 8.12. 13:35 Komentara: 0

Ivo Lola Ribar, ljubav i pozorište

Reflektor teatar priprema predstavu o ovom narodnom heroju, kada je potekla ideja o predstavi i šta je zajedničko ovom narodnom heroju i pozorištu, kao i kako će izgledati predstava koja je sada u procesu nastajanju napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja i rediteljka.

Pozorište utorak 28.11. 20:20 Komentara: 5

Mocartova opera "Don Đovani" na sceni Madlenianuma

U godini jubileja, kada Opera i teatar Madlenianum obeležava dve decenije postojanja i uspešnog rada, prvi put postavljamo na našu scenu jedan od svetski najpoznatijih naslova, Mocartovu operu "Don Đovani", kazao je Tanjugu Andrej Rackov, direktor Opere i teatra Madlenianum, gde će sutra biti izvedena Mocartova opera.

Pozorište ponedeljak 27.11. 12:32 Komentara: 0
strana 1 od 7 idi na stranu