Promocija knjige „Nevidljivi sati“ Dejvida Mičela

Prvog petka u maju, po starom dobrom običaju, u knjižari Delfi u SKC-u biće održana još jedna tribina Laguninog književnog kluba. Šestog maja od 18 sati u Delfi Kafeu u SKC-u biće reči o romanu „Nevidljivi sati“ savremenog svetskog klasika Dejvida Mičela, koji je veliku svetsku slavu stekao romanom „Atlas oblaka“ po kojem je snimljen i film.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

17:19

Promocija knjige „Nevidljivi sati“ Dejvida Mičela

O Mičelovom književnom stvaralaštvu sa posebnim osvrtom na novi roman „Nevidljivi sati“ govoriće Zoran Janković, književni kritičar, Dimitrije Vojnov, dramaturg i Petar Grujičić, pisac

Bogati nezaboravnim likovima i mogućim svetovima, „Nevidljivi sati“ su kaleidoskopski roman kakav je mogao da sastavi samo pisac koga je Washington Post nazvao „književnikom koji nam pokazuje budućnost književnosti“.

Pošto se posvađala s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holi Sajks beži od kuće i svog starog života. Holi, međutim, nije obična odbegla tinejdžerka. Ona je osetljivo dete kome su se nekada obraćali glasovi „Radio ljudi“, kako ih je nazvala – Holi je provodnik za parapsihološke fenomene. Sada, dok luta kroz englesku provinciju, vizije počinju da se ređaju a njena stvarnost da nalikuje na košmar.

Njen beg je međutim tek uvod u strašne događaje koji će ostaviti neizbrisive ožiljke na njenoj porodici. Ta nerešena misterija odjekivaće kroz decenije Holinog života i uticati na sve ljude koje Holi voli – pa čak i na one koji se još nisu rodili.

Na tribini će biti reči o „Nevidljivim satima“, nagrađenom romanu u kojem se sudaraju žanrovi, putovanje oko sveta i kroz vreme, o satiričnom aspektu Mičelove proze, o ubedljivoj promeni pripovedačkog glasa pri svakom novom segmentu, celinama unutar celine.

Dejvid Mičel je dobitnik World Fantasy Award 2015 a sa „Nevidljivim satima“ još jednom se našao u užem izboru za Bukerovu nagradu.

Roman „Nevidljivi sati“ je na popustu od 30% u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33 do 6. maja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: