Novi stripovi Belog puta

Izdavačka kuća "Beli put" objavila je dva nova strip izdanja – remek-delo Mila Manare i Huga Prata „Indijansko leto“ i grafičku novelu Nila Gejmana „Sendmen: Preludijumi i nokturna“.

Podeli

Oba izdanja ljubitelji devete umetnosti imali su prilike da vide na Beogradskom sajmu knjiga, a od 29. oktobra se nalaze i u knjižarama.

„Indijansko leto“ sačinjavaju raznovrsne priče pojedinaca kao i kolektivna istorija odnosa između kolonista i Indijanaca u Novoj Engleskoj u XVII veku.

"Sendmen" se smatra najkontroverznijom serijom grafičkih novela u istoriji umetnosti i nezaobilazno je štivo za sve ljubitelje savremenog grafičkog izraza. Prati doživljaje sedmoro Svevremenih – sedmorke kojoj se ne moli, koji nisu božanstva, koji nikada nisu bili ljudi: San, Smrt, Sudbina, Strast, Stihija, Sumanutost i Sunovrat – u svim epohama ljudske civilizacije i najrazličitijim odnosima.

U izdanju "Belog puta" objavljena je i knjiga iz ovog serijala - „Zemlja snova“ koja sadrži i priču „San letnje noći“ nagrađenu Svetskom nagradom za fantastiku 1991.

Novo izdanje nosi naslov „Preludijumi i nokturna“.

strana 1 od 14 idi na stranu