Kancelarija za pridruživanje EU dodelila nagrade novinarima

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2006.

12:06

Default images

Kancelarija Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji (EU) saopštila je 27. novembra da je dodelila nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija Srbije objavljen od 1. januara do 1. novembra 2006. godine u pet kategorija.

Novinarki RTV B92 Ani Veljković dodeljena je nagrada za dužu TV emisiju "Tajni šengenski kanali", novinaru RTV Kruševac Vladeti Dundi za TV emisiju/prilog u lokalnim medijima, i novinaru Informativnog programa RTS-a Draganu Stanojeviću za kraći TV prilog.

Nagrađeni su i novinar Produkcijske grupe Mreža Zvonko Ninkov za TV reportažu o evopskim integracijama i urednica mesečnika Evropski forum Aleksandra Mijalković za analitički tekst u nedeljnim/mesečnim magazinima.

Nagrađeni novinari boraviće u studijskoj poseti Briselu od 16. do 20. decembra 2006. godine.

Kako je saopšteno, tamo će imati priliku da se sastanu s predstavnicima Evropske komisije zaduženim za proširenje i informisanje, kao i sa kolegama, belgijskim novinarima i stranim dopisnicima iz Brisela, kako bi se uspostavila i unapredila međusobna profesionalna saradnja.

Saopšteno je da nisu dodeljene nagrade za članak u dnevnim novinama jer nije bilo tekstova koji bi odgovarali kriterijumima konkursa, kao ni nagrade za radio prilog, jer nije bilo prijavljenih radova.

Nagrade će svečano biti uručene na godišnjem susretu Kancelarije s predstavnicima domaćih medija u četvrtak, 14. decembra u Aero klubu u Beogradu.

U žiriju su bili Srđan Staletović (Evropska agencija za rekonstrukciju), Ivana Đurić i Nataša Savić (Kancelarija za pridruživanje EU) i novinar Dušan Gajić.

Članovi žirija bez prava glasa bili su predsedavajući žiriju Ksavije Maršelidon (Agencija Mostra iz Brisela) i Jasmin Kovačević (Agencija Kreativa iz Beograda).

Konkurs je finansijski podržala Evropska agencija za rekonstrukciju.

Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: