Tinderstick objavili novi EP pred Beograd

Alternativni bend Tindersticks objavio je novi EP "See My Girls" pred koncert kog će održati 8. maja (20:00) u Kombank dvorani u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Richard Dumas and Suzanne Osborne.
Foto:Richard Dumas and Suzanne Osborne.

Tindersticks su u novembru izdali album "No Treasure But Hope", gde je i pesma "See My Girls", koja se sada na EP-u nalazi kao "See My Girls (edit)" i u "Le Chien" verziji, uz instrumental "A Street Walker’s Carol" i "Blood And Bone".

"Film za ’See My Girls’ je saradnja sa Stjuartovom (Stuart Staples, pevač benda) ćerkom Sidoni Ozborn (Sidonie Osborne) Stejpls napravljen od njenih kontinuiranih ilustracija koje prate priču pesme. Sidoni je takođe napravila omot za EP i koautorka je ‘Blood And Bone’ na kojoj je bila glavni vokal", saopštili su Tindersticks.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere

strana 1 od 15 idi na stranu