Kolja održao moćan koncert! Euforija je dvoranom vladala pre nego što se začuo prvi ton sa bine

Muzičar Nikola Pejaković Kolja sa svojim bendom, ovaj put pojačanim za duvačku sekciju, u ponedeljak uveče održao je svirački moćan koncert pred izuzetno raspoloženom i raspevanom publikom u rasprodatoj dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

Kolju očekuje večeras (u utorak 3. decembra od 21:00) još jedan koncert u istom prostoru, za koji ima još nešto malo ulaznica u prodaji preko mreže www.tickets.rs, a 6. decembra sledi i koncert u rasprodatom Domu kulture u Novom Sadu - na turneji koja je pre neki dan počela sa dve večeri u ispunjenom klubu "Feedback" u Nišu!

Euforija je dvoranom vladala još pre nego što se začuo prvi ton sa bine, a ovacije su posle svake pesme pravile zaglušujuću buku u "Amerikani". Tokom jednoipočasovnog koncerta beogradska publika je pevala sve pesme sa Koljom od početka do kraja.

Pevač i gitarista Kolja, gitarista Voja Aralica, za klavirom i hemond orguljama Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sale Ranković, odmah su "Pedofilijom" podsetili na prvi album "Mama, nemoj plakati" (2001), da bi usledile "Svaku noć je isti mrak", "Moja perut ima sjaj"... Ubrzo je Pejaković zasvirao usnu harmoniku, a dok je koračao niz "Maršala Birjuzova" silni telefoni su tu "šetnju" snimali.

Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

Nezaobilazna je bila pesma na stihove čika Jove Jovanovića Zmaja "Kad sam na ovaj svet pao" s aktuelnog albuma "Četiri prsta" (2018 izdavač Long Play), a dvorana je "eksplodirala" uz "Mladoženju". U takvom raspoloženju dočekala je ubrzo i "Rajka", a onda je stigla i duvačka sekcija (trubač Nemanja Banović i saksofonista Kristijan Mlačak), za rafal hitova - "Udade se ti za konja", "Zulu uštipci", "Užički heroin"...

Proletelo je vreme svima u sali kad je došla na red poslednja pesma u zvaničnom delu, horski otpevana "Može malo sutra". Bend nije ni sišao sa bine a iz svih grla se orilo "bis". Instrumenti su ponovo bili u rukama za definitivno poslednju "Live aid".

U koncertu su uživali i Miša Aleksić i Vidoja Božinović Džindžer iz Riblje čorbe, Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa i mnogi drugi ljudi iz muzičkog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu