Otkazan koncert Enrikea Iglesijasa u Zagrebu zbog prevare

IQ prenosi da za sada nema reči o povratu novčanih sredstava za ulaznice, dok se ne napravi pravna procena situacije

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: gettyimages/  Jason Koerner
Foto: gettyimages/ Jason Koerner

Pevač je otkazao nekoliko koncerata u istočnoj Evropi, nakon prijavljenih prevara od strane promotera, prenosi MSN. Iglesias je decembru trebalo da nastupi u Hrvatskoj, Letoniji i Belorusiji, ali svi su koncerti naprasno otkazani nekoliko sedmica pre dogovorenih datuma.

Na letonskoj stranici "Bilesu Serviss" piše da su pevačevi predstavnici u Agenciji za kreativnu umetnost otkazali koncerte nakon što promoteri nisu ispoštovali svoje ugovorne obaveze, prenosi Index.hr.

- Dragi kupci ulaznica, zbog nepoštovanja ugovora između promotora ART BG - MANAGEMENT EOOD i pevačeve agencije "Creative Artists", predstavnici pevača su prisiljeni da otkažu planirane koncerte u Areni Zagreb, i u Minsku i Rigi - navodi se u saopštenju.

Prema stranici "Pollstar", spominje se da je ArtBG prevario obožavaoce za novac, promovišući koncerte bez plaćanja Iglesiasu i njegovom timu. Iz tima slavnog pevača poručuju da će organizovati nove datume na "sličnim lokacijama".

IQ prenosi da za sada nema reči o povratu novčanih sredstava za ulaznice, dok se ne napravi pravna procena situacije.

"Pollstar" je otkrio da se ArtBG zapravo predstavljao kao lokalni promoter i za druge umetnike uz najave koncerata Brajana Adamsa u Grčkoj, Malume i Hosea Karerasa. Njihovi kontakti u Atini su potvrdili priču, govoreći da je "lažni promoter" radio s partnerima i "uzeo novac i otišao" - nije isplatio ni dvorane niti umetnike. Agencija za prodaju karata u Grčkoj (Viva Tickets) je sarađivala s lokalnim promoterima da bi ostvarila koncert Brajana Adamsa.

strana 1 od 15 idi na stranu